Adzuki – červené fazole

Seznam superpotravin se neustále rozšiřuje. Patří do něj také adzuki. Název adzuki, kterým jsou pojmenovány červené fazole pochází z japonštiny. Fazole mají nasládlou chuť a díky tomu tak mohou oživit chuť spousty pokrmů. Vyrábí se z nich známá červená fazolová pasta, která má využití například v pikantních jídlech, sladkých dezertech a jiných sladkostech nebo v sushi. Dokonce se dá také použít pro výrobu zmrzliny.různé druhy fazolí.jpg
ZDROJ CENNÝCH ŽIVIN
Fazole adzuki Naklíčeno obsahují spoustu cenných a zdraví prospěšných látek. Konkrétně jsou to vitamín B, bílkoviny, vláknina, sacharidy a minerální látky.
Díky obsahu cenných živin fazole adzuki zpomalují stárnutí, působí preventivně proti rakovině, má pozitivní vliv na srdce a snižuje hladinu cholesterolu. Díky vysokému obsahu vlákniny také zlepšují trávení a působí tedy preventivně proti zácpě. Zároveň je také skvělým pomocníkem při hubnutí, protože díky vysokému obsahu vlákniny zasytí na delší dobu. Působí také pozitivně na vzhled pokožky a na kosti. Dodávají také příval nové energie, měli by je tedy konzumovat ti, kteří trpí zvýšenou únavou.
Pro své zdravotní benefity patří červené fazole mezi superpotraviny. Rozhodně by neměly chybět ve vašem jídelníčku. Zařazením luštěnin, konkrétně červených fazolí, do vašeho jídelníčku dodáte vašemu tělu spoustu cenných a zdraví prospěšných látek a uděláte tak další krok ke zlepšení vašeho stavu po zdravotní stránce.
PUSŤTE SE DO DOMÁCÍHO KLÍČENÍ
Vybavte se vhodnou klíčící nádobou a vyrobte si zdravou a chutnou superpotravinu přímo v pohodlí vašeho domova. Ke klíčení si zakupte fazole adzuki, které jsou určeny k domácímu naklíčení. Klíčky vám pak vydrží 1 – 2 týdny při uchování v chladničce.červené fazole.jpg
Dodejte vašemu tělu zásobu vitamínů a minerálních látek a konzumujte pravidelně tyto chutné červené fazole, které skvěle doplní váš zdravý jídelníček.